Ungebyen i Præstø

Areal
--
Bygherre
Vordingborg Kommune

I efteråret 2011 vandt tegnestuen en indbudt totalentreprisekonkurrence om opførelse af ti ungdomsboliger for unge handicappede.

Boligerne lægger sig parvis i en femkantet figur, således at der etableres kig ud til det åbne landskab fra hver boligdel. I indergården ligger fællesdelen med fælleskøkken, opholdsstuer og personaledel omkring en åben gårdhave. Beboerne kan vælge at trække sig tilbage til deres bolig med kigget ud eller tage del i det fælles liv i gårdrummet og de fælles lokaler.

Facader beklædes med fibercementplader i to nuancer, som giver hver boligdel hver sit udtryk.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at integrere med vores videoudbyder og til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.

Læs mereLuk

Statistik cookies hjælper webstedsejere med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesider ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt.